Schrijven is luisteren

Of het nu om journalistieke of commerciële teksten gaat, de boodschap moet overkomen. Het is een kunst om de juiste woorden te kiezen in de juiste context. Door mijn ervaring als journalist Meer »

Schrijven is schrappen

Schrijven is schrappen. De kunst is om met zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk te zeggen. Zeker op je website! Doe ook niet te deftig. Mensen onthouden je boodschap beter als de tekst Meer »

 

Journalistieke producties

Tekst by Tas is ook het adres voor al uw redactiewerk. Artikelen in alle soorten en maten voor zowel kranten en magazines als bedrijfs-, personeels- en verenigingsbladen worden snel en vakkundig geschreven. Daarbij zoek ik altijd naar een creatieve invalshoek. Ik kan me bovendien goed inleven in het onderwerp en de lezer voor wie het verhaal is bedoeld.

Interviews en reportages

In mijn werk als huis-aan-huis krant journalist heb ik veel ervaring opgedaan in het interviewen van de meest uiteenlopende personen. Of het nu om een verhaal met de burgemeester of een drugsverslaafde gaat, ik interview ze beiden net zo makkelijk. Het liefst spreek ik de mensen op locatie. Maar als het niet anders kan, zijn telefonische interviews of interviews via de mail ook mogelijk. Voor het maken van een reportage is het uiteraard wel nodig midden in de realiteit te duiken. Bij Tekst by Tas kunt u voor zowel een journalistieke- als bedrijfsreportage terecht.

Persberichten

Persberichten zijn een prima middel voor het verkrijgen van free publicity. Maar hoe schrijft u een persbericht zo dat hij ook door de journalist wordt opgepakt? Als journalist weet ik wat de media vragen. Zelf heb ik namelijk jarenlang persberichten van anderen beoordeeld en goed of fout bevonden. Daarbij heb ik als journalist goede relaties met collega’s opgebouwd. Ik kan activiteiten binnen uw bedrijf of vereniging wereldkundig maken.

Redigeren en corrigeren

Een professionele tekst moet foutloos zijn. Zonder spelfouten en stijlfouten. Laat uw teksten daarom eens nakijken door een professioneel tekstschrijver. Door een paar kleine aanpassingen kan ik uw teksten bovendien sterker en beter leesbaar maken.