Schrijven is luisteren

Of het nu om journalistieke of commerciële teksten gaat, de boodschap moet overkomen. Het is een kunst om de juiste woorden te kiezen in de juiste context. Door mijn ervaring als journalist Meer »

Schrijven is schrappen

Schrijven is schrappen. De kunst is om met zo weinig mogelijk woorden zoveel mogelijk te zeggen. Zeker op je website! Doe ook niet te deftig. Mensen onthouden je boodschap beter als de tekst Meer »

 

Over Tas

Tas is de bijnaam van Natasja Scheerder. Die bijnaam is bij velen inmiddels net zo bekend als mijn roepnaam. Het schrijven van teksten is al jaren mijn passie, waarbij een persoonlijke benadering één van mijn sterke punten is. Daarom koos ik Tekst by Tas als naam voor mijn tekstbureau.

Na mijn studie aan de Hogeschool voor Journalistiek in Zwolle werkte ik twaalf jaar als (eind)redacteur bij Wegener. Het eerste half jaar als invalkracht bij het Gelders Dagblad in Doetinchem, vervolgens bij verschillende weekbladen van Wegener Huis-aan-huis Media in Deventer, Zutphen, Arnhem, Doetinchem en Montferland.

In die jaren heb ik ruime ervaring opgedaan met het interviewen en het schrijven en redigeren van zowel journalistieke als commerciële teksten. Door mijn rol als lokale journalist ben ik bovendien breed georiënteerd. Ik was politiek-, economisch-, onderwijs- en sportredacteur in één en schrijf dan ook net zo makkelijk een politiek en zakelijk verhaal als sport- en maatschappelijke artikelen.

Begin 2012 heb ik besloten mijn baan bij Wegener vaarwel te zeggen. Sinds juni heb ik mijn eigen tekstbureau Tekst by Tas. Naast het journalistieke en commerciële werk richt Tekst by Tas zich op het schrijven van webteksten. Daarbij gaat me het schrijven van bedrijfs- en overheidsteksten in ‘gewone mensentaal’, bedoeld voor de consument, goed af.

Als kleine zelfstandige heb ik inmiddels een bescheiden klantenkring opgebouwd.

  

‘Gooi niet je oude schoenen weg voor je nieuwe hebt’, was het goed bedoelde advies van mijn moeder eind 2011. Ik deed het toch en verruilde mijn ‘zekere’ toekomst bij Wegener voor een onzeker bestaan als zelfstandig ondernemer. Spijt? Nee, absoluut niet! Met Tekst by Tas heb ik het plezier in mijn werk hervonden. Gelukkig ziet mijn moeder dat inmiddels ook.’